
ÖDEME KONUSU
Sayın
Geçerli Tüm Taksitler | Geçerli Tüm Bankalar | Geçerli Tüm Kart Türleri |
İşlem Tutarı
0,00 TRY
İşlemi dakika içinde
tamamlamalısınız.
tamamlamalısınız.
PAYNET GENEL GÜVENLİK KURALLARI
Paynet olarak tüm sistemlerimizde en yüksek güvenlik teknolojilerini kullanıyoruz.
Hizmetimizin sorunsuz sağlanabilmesi için bizim aldığımız güvenlik önlemlerinin yanı sıra, sizlerin de dikkat etmesi gereken adımları aşağıda paylaşıyoruz
Hizmetimizin sorunsuz sağlanabilmesi için bizim aldığımız güvenlik önlemlerinin yanı sıra, sizlerin de dikkat etmesi gereken adımları aşağıda paylaşıyoruz
Şifre Bilgilerinin Korunması
- ● Şifrenizi oluştururken tuttuğunuz takımın kuruluş yılı, doğum tarihiniz, çocuğunuzun doğum tarihi gibi kolay tahmin edilebilir şifreleri tercih etmeyin.
- ● Şifrenizi aklınıza yazın, hiçbir yerde yazılı olarak bulundurmayın.
- ● Şifrenizi en yakınlarınız ve Paynet personelleri dahil olmak üzere hiç kimse ile paylaşmayın.
- ● Cep telefonunuza SMS ile gönderilen şifreleri hiç kimse ile paylaşmayın.
- ● Sizi bankadan/ödeme kuruluşunuzdan aradıklarını iddia eden, kendini polis, savcı, kamu görevlisi gibi tanıtan kişilerle şifre ve kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.
- ● Sanal alışveriş ortamları hariç, İnternet üzerinden kredi kartı numarası, şifre veya özlük bilgileri isteyen e-postalara kesinlikle yanıt vermeyin.
Masaüstü/Mobil Cihazların Güvenliği
- ● Masaüstü ve mobil cihazlarınızı korumak için yüksek güvenlikli anti virüs programları kullanın ve programların güncelliğinden emin olun.
- ● Kişisel cihazlarınızdan odeme.paynet.com.tr’ye giriş yapmak istiyorsanız bu adresi internet tarayıcınızın adres bölümüne manuel olarak kendiniz girin. Bu yöntem olta saldırılarını engellemek için kullanılan en etkili yöntemdir.
- ● Masaüstü ve mobil cihazlarınızdan güvenli olmadığını düşündüğünüz internet siteleri, platform ve sosyal ağlara giriş yapmayın.
- ● İşletim sistemlerinizin güncelliği, siber tehditlere karşı korunmak açısından önemlidir. Güncel olmayan işletim sistemlerini güvenliğiniz için kullanmayın.
- ● Birden fazla kişinin kullandığı bilgisayarlar veya mobil cihazlar ve ortak ağlardan Paynet’e giriş yapmayın.
- ● İnternet üzerinden başka bir ağa katılmayı sağlayan Sanal Özel Ağ bağlantıları (Virtual Private Network, VPN) uygulamalarının kullanıldığı bilgisayar ve cihazlar üzerinden işlem yapmayın.
Kişisel Bilgilerin Korunması
- ● E-posta ve sosyal medya hesaplarınızı güçlü şifreler ile koruyun.
- ● E-posta ve sosyal medya hesaplarınızda mutlaka farklı şifreler kullanın ve bu şifreleri belirli periyodlarda değiştirin.
- ● Banka logosu ve adı kullanılsa bile kişisel ve özlük bilgilerinizi isteyen e-postalara ve telefon aramalarına şüphe ile yaklaşın bu bilgileri hiçbir şekilde vermeyin.
- ● Sadece sizin bilebileceğiniz anne kızlık soyadı gibi kişisel bilgilerinizi hiç kimseyle paylaşmayın.
- ● Adres, telefon, işyeri gibi bilgilerinizde değişiklik olursa, en geç 15 gün içerisinde bankanıza bildirin.
- ● İletişimi sizin başlatmadığınız durumlarda telefonda, e-posta mesajlarında ya da İnternet’te kim olduğunu bilmediğiniz kişilere kişisel bilgilerinizi ve kart bilgilerinizi vermeyiniz.
- ● Sosyal medya üzerinde paylaştığınız bilgilere ve bu bilgileri kimlerle paylaştığınızı dikkat edin. Kişisel bilgilerinizi paylaşmadan önce düşünün.(facebook, twitter gizlilik ayarları için ayrı bir alan oluşturmaya çalışacağız)
- ● Kişisel bilgilerinizin üzerinde yazdığı hesap ekstreleri, slipler, kart başvuruları, sigorta formları vb dokümanları iyice yırtarak okunmayacak hale getirerek imha edin.
- ● Evinizde, işyerinizde kişisel bilgilerinizi içeren evraklarınızı açıkta, herkesin ulaşabileceği yerlerde bırakmayın.
- ● Kullandığınız bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonların işletim sistemleri güncel olmalı ve mutlaka etkin güvenlik uygulamaları ile korunmalıdır.
- ●Firmanızdan yapılan alışverişlerde kart sahibinden kart bilgilerini asla talep etmeyin. Müşterinin bu bilgileri kendisinin girmesini isteyin yada link göndererek kart bilgilerinin kart hamili tarafından girilmesini sağlayın.
E-Posta, Sms, Kurumsal Adresler Ve Payportal Güvenliği
- ● Kurumsal hesaplarımız dışında tarafınıza ulaşan link, SMS ve e-postaları dikkate almayın.
- ● Sizin izniniz olmadan tarafınıza gönderilen, şüpheli bulduğunuz e-postaları açmayın, varsa e-postanın ekinde yer alan dosyaları bilgisayarınıza indirmeyin.
- ● Kişisel bilgilerinizi ve şifrelerinizi paylaşmanızı isteyen e-posta ve SMS’ler alıyorsanız 444 7 729 numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşın. Tahsilatlarınızı Paynet’in güvenli alt yapısı ile tamamladıktan sonra mutlaka “Güvenli Çıkış” butonuna tıklayarak çıkış yapın.
- ● Tahsilat esnasında internet bağlantınızın kesilmesi gibi bir durumda, PayPortal veya CepPOS’dan güvenli olarak çıkış yapın, internet tarayıcınızı ve ya uygulamayı direkt kapatmayın.
- ● www.paynet.com.tr ve odeme.paynet.com.tr ‘nin URL’leri https:// şeklinde başlamalıdır. Eğer https:// ile başlıyorsa tarayıcıda güvenli kilit ikonu görünecektir. Kilit ikonuna tıkladığınızda bir güvenlik sertifikası görünmelidir. Sertifika, web sitesinin kime ait olduğunu gösterir; burada
“Issued to: *.paynet.com.tr” ibaresini görmelisiniz. - ● Paynet üzerinden gerçekleştirmiş olduğunuz tahsilatlarınız ile ilgili bir problem olduğunu düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden kurumsal hesaplarımızda yer alan iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşın.
- ● www.paynet.com.tr ’de güvenlikle ilgili düzenli olarak oluşturduğumuz içerikleri takip edin.
Şüpheli İşlem Bildirimi
Paynet işlem güvenliğinize önem verir.
Fiziksel mağazanızdan veya internet sitenizden yapılan işlemlerden şüphe duymanız durumunda aşağıda sizler için oluşturduğumuz güvenlik adımlarını takip etmenizi rica ederiz.
- ● Firmanızdan yapılan herhangi bir alışverişte olağandışı şüpheli bir durum olduğunu düşünüyorsanız şüpheli işleme ait tüm bilgileri RiskIzleme@paynet.com.tr adresine iletin veya 444 7 729 numaralı telefondan Paynet Risk Ekibi’ne ulaşın!
Paynet Ödeme Hizmetleri A.Ş.